'BAM-plan is beter dan woontoren'Noord Hollands Dagblad, 8/9/2015
Door Matthie Bergman

BERGEN - Het plan van bouwer BAM voor dertien woningen op het perceel Landweg 20 in Bergen is beter dan een hoge woontoren. Met die unanieme mening van de politieke partijen lijkt de wijkvereniging De Negen Nessen een jarenlange strijd te verliezen.

De wijkorganisatie vindt dat op het perceel geen ruimte is voor dertien woningen. Ze komen bovendien zo dicht op elkaar, dat het niet past bij de andere Nessen. Woordvoerder Van Eijck wees er namens de vereniging nog een keer op dat het alternatief, tien woningen, veel beter in de buurt past en bovendien vrij eenvoudig economisch rendabel is te realiseren. “Ook met zes woningen in de vrije sector en vier sociale koopwoningen haal je je geld er goed uit”, zo betoogde hij.

Een woordvoerder van de BAM ontkende dat: “Dit traject loopt al heel lang. We hebben goed geluisterd naar de wensen van de wijkvereniging. Maar het aantal van dertien woningen is echt het minimale. Tien woningen is voor ons financieel niet haalbaar. We hebben met dit plan al een fors verlies genomen.”Hij gaf ook maar gelijk even een schot voor de boeg: “Als dit plan van dertien woningen niet kan, dan zouden we wel eens terug kunnen gaan naar de gestapelde bouw (woontoren, red.) zoals het bestemmingsplan ook toestaat.”

De wethouder wees er nog op dat het BAM-plan voldoet aan de door de raad opgestelde criteria.

De politieke parijen schaarden zich vrij snel achter dit plan, ook al lieten ze allen weten veel bewondering te hebben voor de inzet van de wijkvereniging.

Niettemin kon dit punt als niet meer dan een hamerstuk naar de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering.

Rogier van der Weydestraat 2 - 1817 MJ Alkmaar
Tel: 072 5120979 - E-mail: info@ek-advocaten.com